Slipp reklam I brevlådan

Avskyr du verkligen att hitta högar av reklam i din brevlåda varje dag? Du är verkligen inte den enda. De allra flesta av oss är riktigt trötta på att behöva sortera sin post, speciellt när fyra femtedelar består av enbart reklamblad och reklamtidningar. Det kan bli ännu mer extremt om du saknar en skylt till brevlåda.

Reklampost är dåligt av flera skäl. Här är några skäl till varför du bör göra något åt din reklampost. Du får även lite tips på hur du kan stoppa reklamposten och kanske till och med slippa den helt i framtiden.

Reklam får oss att konsumera mer

Själva poängen med reklam är ju såklart att vi ska konsumera mer. Det är därför vi får dessa mängder av reklamblad och tidningar varje vecka. Men det går fort över styr. Företagen bryr sig inte om du egentligen inte har råd att spendera pengar på sina varor. Det är ju inte deras problem. De vill ju bara att du ska fortsätta handla. Det är sorgligt, men så är det i de allra flesta fall.

 

Vissa har riktigt svårt att inte låta sig frestas av alla erbjudanden de får hemskickade i sin brevlåda. Om du har svårt med detta, bör du verkligen skaffa en skylt till brevlåda. Då kan du slippa att frestas om och om igen. Ingen ska behöva falla för denna fälla, speciellt om man redan har problem med sin ekonomi sedan tidigare. Det är inte ok.

 

Sortering tar tid

Det som får de allra flesta av oss att tröttna på reklampost är att det tar så fruktansvärt lång tid att sortera den. Det är ju tid som vi skulle behöva använda på annat. Alla har viktigare saker för sig i livet än att sortera sin post.

Om man absolut inte vill spendera sin dyrbara tid på postsortering, ska man definitivt överväga att skaffa sig en skylt till brevlåda. Då sparar man lite tid varje dag. Använd det på något mer vettigt istället.

Slöseri med dyrbara resurser

Reklamen är inte bara slöseri med tid. Det är även ett slöseri med värdefulla resurser. Dessa resurser skulle kunna användas till så mycket annat viktigt i världen. Men istället slösas den på tonvis av reklamblad.

 

Om man vill göra en skillnad för miljön, bör man stå upp och säga nej till sin reklampost. Tala om för företagen att reklamposten inte hör hemma i någons brevlåda. De kan göra reklam för sig själva på bättre sätt än att trycka mängder av reklamblad och tidningar varje dag.

Säg nej till reklam du också

Hur säger jag nej till reklampost? Detta gör du såklart enklast med hjälp av en skylt till brevlåda. En skylt till brevlåda kan till exempel ha texten ”Ingen reklam här!” eller ”Ingen reklam tack!” Det är riktigt lätt att få en egen skylt till brevlåda hemskickad. Det finns faktiskt hemsidor som specialiserar sig på just dekaler och skyltar till brevlådor. Ofta hittar du även mer dekorativa skyltar och dekaler i sortimentet också. Så kan du samtidigt passa på att piffa upp din brevlåda.