Vinställ för att förvara vin på rätt sätt

Då var det snart dags för ännu ett event där vin står på menyn som en eftertraktad dryck. I dagens samhälle anses det numera fint att dricka vin och många uppskattar dess tilltalande smak. Många tycker att det är en självklarhet att man ska ha en flaska vin på bordet när man får besök av gäster eller enbart på middagsbordet en fredagskväll. Vilken tid man än dricker sitt vin är det en sak som man alltid bör tänka på: Förvaring och lagring. Att enbart ställa vinet rätt uppochner i köket kan leda till att det inte håller så länge som man skulle vilja. Att exempelvis införskaffa ett vinkylskåp kan vara räddaren i nöden och en fantastisk plats att lagra vinet på.

 

Vinkylskåp och vinställ för alla tillfällen

 

När man talar om förvaring av vin kommer frågan självfallet upp: Var hittar man de perfekta produkterna för förvaring av vin? Lyckligtvis nog behöver man inte leta särskilt länge, då Wine And Barrels har alla typer av vinprodukter som man kan tänka sig i deras webbutik https://www.wineandbarrels.se/category/vinstall-5/. Personalen i denne webbutik är experter inom ämnet och har stor erfarenhet när det kommer till vin i allmänhet. Nedan ska vi tala om ett få av de många produkter som finns i deras sortiment.

 

Vinställ

 

För de som letar efter ett väldigt smart sätt att förvara vin på kan det vara en god idé att satsa på ett vinställ. För att vinet ska hålla så länge som möjligt bör man ha i åtanke att rummet ska vara mörkt samtidigt som temperaturen ska ligga på omkring 15 grader. Så länge proppen är fuktig kan man räkna med att flaskan är stängd på ett mer tätt sätt, och det är just för denne anledning som det är bra att förvara en vinflaska i ett vinställ. Då ligger ju flaskan nämligen ner.

 

Hos Wine And Barrels finner man inte enbart en typ av vinställ, utan kan istället välja mellan flera olika typer beroende på vad ens behov är. För det första vill man självfallet att vinstället ska passa in i ens hem, vilket kan betyda att en färg ser bättre ut än en annan. Utöver färg är det viktigt att även ta hänsyn till storlek. Hur mycket vin brukar införskaffas vid varje gång och hur många flaskor måste man få plats med? Detta kan påverka ens val enormt. Självfallet beror detta även på hur stor plats man har i sitt hem.

 

Vinkylar

Många skulle anse att vinkylen är ett snäpp över vinstället, då man kan justera temperaturen på dessa. Tack vare hjälpen från vinstället kan man vara säker på att den plats där man förvarar vinet håller en jämn temperatur året runt utan att man behöver oroa sig över väderförhållandena i resten av rummet. Det är dessutom möjligt att placera sina viner i två olika zoner: En där temperaturen är helt rätt för vitt vin och en där temperaturen är rätt för rött vin. Hur avancerad vinkylen ska vara får man själv välja, då vissa både har fasta hyllor, utdragningsbara hyllor, displayhyllor och mycket mer. Det har aldrig varit mer smidigt att förvara ens viner.

 

Vinmöbler

 

För de som verkligen vill förvara vin på ett stilfullt och kreativt vis erbjuder Wine And Barrels ett brett sortiment av vinmöbler. Visst vore det häftigt att förvara sina vinflaskor i en tunna eller att placera vinflaskorna på ett bord format som en champagnepropp. Med de charmiga vinmöblerna kan man vara säker på att imponera på gästerna och visa vem som har de häftigaste möblerna i stan.

 

Vinglas

 

Middagen är serverad, vinflaskorna ligger och väntar i vinstället och det stilfulla vinbordet står och väntar på användning. Allting är perfekt- eller? Än är det fortfarande en sak som fattas, nämligen vinglasen. På Wine And Barrels finner man flera olika typer av glas från olika leverantörer. Även karaffer och kannor finns att hitta tillsammans med vinglashållare och liknande produkter.

 

Rengöring och förvaring

 

Kvällen börjar nu lida mot sitt slut och vinflaskan behöver täppas igen. Därför kan det vara bra att införskaffa en vinpropp som täpper igen ens flaskor på bästa sätt. Man vill nämligen inte att vinet ska börja oxidera, då det kan tappa den smak som det en gång hade. Genom att använda en propp ser man till så att man på ett enkelt sätt bevarar vinet till nästa gång man vill ta fram det till gästerna.

 

Att få ens frågor besvarade

 

Såsom tidigare nämnt är personalen hos Wine And Barrels experter och har lång erfarenhet inom allt som har att göra med vin. Om man har några frågor eller funderingar kan man därför ta kontakt med kundtjänst genom att antingen ringa eller skicka ett mejl. Deras öppettider är måndagar till fredagar mellan 08:00 och 16:30.