En tvättmaskin för alla väder och kläder

När det äntligen blir dags för att köpa en sprillans ny tvättmaskin är det hög tid att tänka över hur denne ska se ut och vilka funktioner den egentligen ska ha. Det finns så många olika faktorer som man måste ha i åtanke när man gör sina val och det är definitivt ingen god idé att lämna allting till slumpen. Vad är det då egentligen som man måste tänka över?

 

Betala enbart för det som behövs

Först av allt handlar det om att vara kosteffektiv genom att enbart betala för det som man behöver. Med detta menar man att en tvättmaskin som exempelvis har en kapacitet på 12 kg inte är nödvändig om man enbart är en person i hushållet. Då kan det räcka med exempelvis 5 kg. Om man däremot är en barnfamilj på flera personer är det alltid bra att välja alternativet med den högre kapaciteten. Om man skulle överlasta en tvättmaskin som enbart klarar av en viss mängd kläder sliter man ut den och kan på så vis förkorta livslängden.

 

Den handlar dock inte enbart om kapaciteten, då tvättmaskiner dessutom kommer i flera olika storlekar. Därför får man börja ta en titt på hur ens livssituation ser ut. Bor man i en liten lägenhet eller stuga är det kanske inte den bästa idén att införskaffa sig en massiv tvättmaskin. Istället är det bättre att fokusera på en mindre maskin som inte har en kolborste. De tvättmaskiner som inte har en kolborste är lite tystare, vilket kan hjälpa storslaget om man blir tvungen att placera tvättmaskinen i exempelvis köket. Där vill man självfallet inte att det ska vara högljutt. För de som bor i ett hus och som kanske till och med har en separat tvättstuga är storlek dock ingenting som man behöver tänka på alltför mycket.

 

Ångfunktion och automatisk dosering

 

Därefter uppkommer frågan: Bör man köpa en tvättmaskin som har ångfunktion? Detta kan vara en god idé för de som är allergiker med tanke på att ångfunktionen avlägsnar mer pollen och dylikt från ens kläder. Samtidigt tar det inte särskilt lång tid för en skjorta eller blus att tvättas klart med ångfunktionen, vilket gör det attraktivt för de som inte har alltför mycket tid över. Om man vill ha det ännu lyxigare kan man även se till så att man köper en tvättmaskin som har automatisk dosering, vilket betyder att man inte själv behöver hålla reda på exakt hur mycket tvätt- och sköljmedel man har hällt ner i maskinen. Det är nämligen lätt att man häller i för mycket enbart för att man vill vara på den säkra sidan, vilket i slutändan förstör miljön mer och slösar på tvättmedel. Just därför är automatisk dosering populärt.

 

Bläddra igenom tvättmaskiner online

 

Tack vare hemsidor såsom https://tvattmaskin-test.se/tvatt-torkmaskin-test/ har det nu blivit busenkelt att finna den bästa tvättmaskinen. Allt man behöver göra är att ta en titt på deras topp 100 lista där man kan läsa recensioner om ett flertal olika tvättmaskiner samt länkas till de som intresserar en.